Nadal i el solstici d’hivern en pendemia

Les festes de Nadal giren al voltant del solstici d’hivern. L’origen és el dies natalis solis invicti  (dia del naixement del sol victoriós), que correspon al 21 o 22 de desembre- la nit més llarga-, tot i que la nit s’ha fixat el dia 24. És un solstici que se celebra a totes les cultures, amb el sol com a part principal de la natura, des d’aquest moment comença a créixer fins arribar al dia més llarg per Sant Joan.

Constantí el Gran, al segle V, és el primer emperador que fa cristià l’Imperi Romà, posant el naixement de Jesús amb el naixement del sol. Des de un punt de vista natural, el que es demana és que la natura sigui propícia quan s’acaba un cicle o sia en que el sol creix. Abans es vivia lligat a la natura, la gent depenia del que donava la terra i els animals durant l’any. Per aquestes dades no sabien si l’any següent tindrien una bona collita o patirien pestes com tenim avui. Demanaven l’abundància com ara també l’hem de demanar per l’any vinent, esquitxant de llum i de color uns dies que en principi són grisos degut a la pandèmia. Esperem que la vacuna venci la di xosa malaltia i que aquest dies es celebrin en pau i alegria dins les nostres possibilitats.

Bon nadal i feliç any nou

Artículos recientes

Son Serra de Marina
Son Serra de Marina
Associació de veïn de Son Serra de Marina

Noves de Son Serra 147

NOVEMBRE-DESEMBRE 2020 El temps no atura, ja som a les acaballes de la tardor, i amb un no res serem a Nadal i encara no

Leer Más >>
Mestreses de Casa i Acció Social
Mestresses de Casa i Acció Social

La Crónica 147

NOVIEMBRE-DICIEMBRE 2020 Hoy día  25 de noviembre 2020, se celebra el día internacional en contra de la violencia de género sobre la mujer, hoy se

Leer Más >>
Son Baulo
Son Bauló
Associació de veinats de Son Bauló

Crónica Son Bauló 147

NOVIEMBRE-DICIEMBRE 20 Este año, como ya anunciamos en otra crónica a principios de este maléfico año, cumplimos nuestro 40 aniversario, que por culpa del corona-virus19

Leer Más >>
Editorial
Félix Estelrich

Editorial 147

Nadal i el solstici d’hivern en pendemia Les festes de Nadal giren al voltant del solstici d’hivern. L’origen és el dies natalis solis invicti  (dia

Leer Más >>