Nadal i el solstici d’hivern en pendemia

Les festes de Nadal giren al voltant del solstici d’hivern. L’origen és el dies natalis solis invicti  (dia del naixement del sol victoriós), que correspon al 21 o 22 de desembre- la nit més llarga-, tot i que la nit s’ha fixat el dia 24. És un solstici que se celebra a totes les cultures, amb el sol com a part principal de la natura, des d’aquest moment comença a créixer fins arribar al dia més llarg per Sant Joan.

Constantí el Gran, al segle V, és el primer emperador que fa cristià l’Imperi Romà, posant el naixement de Jesús amb el naixement del sol. Des de un punt de vista natural, el que es demana és que la natura sigui propícia quan s’acaba un cicle o sia en que el sol creix. Abans es vivia lligat a la natura, la gent depenia del que donava la terra i els animals durant l’any. Per aquestes dades no sabien si l’any següent tindrien una bona collita o patirien pestes com tenim avui. Demanaven l’abundància com ara també l’hem de demanar per l’any vinent, esquitxant de llum i de color uns dies que en principi són grisos degut a la pandèmia. Esperem que la vacuna venci la di xosa malaltia i que aquest dies es celebrin en pau i alegria dins les nostres possibilitats.

Bon nadal i feliç any nou

Artículos recientes

Margalida Socies
Fiestas
Picafort

Pregó Festes Can Picafort 22

A CÀRREC DE MARGALIDA SOCÍAS FORNÉS Molt Honorable presidenta de les Illes Balears, Honorable presidenta del Consell Insular de Mallorca, Honorables Consellers, Senyor batle de

Leer Más >>
Son Serra de Marina
Associació de veïn de Son Serra de Marina

Noves de Son Serra 158

SETEMBRE – OCTUBRE 2022 A la fi, sembla que aquesta basca que ens ha collat tot l’estiu, està passant. A dia d’avui, finals de setembre,

Leer Más >>
Son Serra de Marina
Son Serra de Marina
Associació de veïn de Son Serra de Marina

Noves de Son Serra 153

NOVEMBRE – DESEMBRE 2021 Aquesta tardor ha entrat ben fresqueta, l’estiu semblava que es volia allargar, però el novembre ho ha tallat de cop amb

Leer Más >>
Mestreses de Casa i Acció Social
Mestresses de Casa i Acció Social

La Crónica 153

Noviembre-Diciembre 2019 Hoy es 25 de noviembre, día contra la violencia de genero sobre las mujeres, un día que no debería de celebrarse si no

Leer Más >>