Nadal i el solstici d’hivern en pendemia

Les festes de Nadal giren al voltant del solstici d’hivern. L’origen és el dies natalis solis invicti  (dia del naixement del sol victoriós), que correspon al 21 o 22 de desembre- la nit més llarga-, tot i que la nit s’ha fixat el dia 24. És un solstici que se celebra a totes les cultures, amb el sol com a part principal de la natura, des d’aquest moment comença a créixer fins arribar al dia més llarg per Sant Joan.

Constantí el Gran, al segle V, és el primer emperador que fa cristià l’Imperi Romà, posant el naixement de Jesús amb el naixement del sol. Des de un punt de vista natural, el que es demana és que la natura sigui propícia quan s’acaba un cicle o sia en que el sol creix. Abans es vivia lligat a la natura, la gent depenia del que donava la terra i els animals durant l’any. Per aquestes dades no sabien si l’any següent tindrien una bona collita o patirien pestes com tenim avui. Demanaven l’abundància com ara també l’hem de demanar per l’any vinent, esquitxant de llum i de color uns dies que en principi són grisos degut a la pandèmia. Esperem que la vacuna venci la di xosa malaltia i que aquest dies es celebrin en pau i alegria dins les nostres possibilitats.

Bon nadal i feliç any nou

Artículos recientes

Noves Son Serra de Marina 152
Son Serra de Marina
Associació de veïn de Son Serra de Marina

Noves de Son Serra 152

SETEMBRE – OCTUBRE 2021 Oficialment, l’estiu ha acabat, però les temperatures es resisteixen a acceptar-ho. Avui, el darrer diumenge de setembre, Son Serra segueix ple

Leer Más >>
Prego Pep Escalas
Fiestas
Picafort

Pregó den Pep Escalas

Pregò festes Can Picafort 2021 Digníssimes autoritats, família, amics, picaforters tots, moltes gràcies per la vostre assistència a aquest acte. Avui amb la llegida d’aquest

Leer Más >>
Mestresses de Casa
Mestreses de Casa i Acció Social
Mestresses de Casa i Acció Social

La Crónica 152

SEPTIEMBRE-OCTUBRE 21 A veces no es fácil encontrar un tema lo suficiente importante como para poder desarrollarlo en esta crónica, hay tanta información, que escoger

Leer Más >>