NOVEMBRE – DESEMBRE 2021

Aquesta tardor ha entrat ben fresqueta, l’estiu semblava que es volia allargar, però el novembre ho ha tallat de cop amb aigua a balquena, i vent a les totes .La borrasca Blas ens va bufar un parell de dies  de Tramuntana a més de 100 k/h, que juntament amb l’onatge de la mar ens va omplir un parell de carrers de sabonera. Semblava un anunci de detergent! amb una forta i abundant calabruixada inclosa.

Pot ser a causa de tot això o perquè  la xarxa elèctrica no està en condicions tornàrem a quedar altra volta a les fosques, devers sis hores, massa hores. No pot ser que a Son Serra tinguem aquestes avaries tan sovint i tan llargues, també a l’estiu, hi hagi o no tempesta; des de l’associació varem fer una reclamació a Endesa, a través de l’ajuntament, però sembla que no s’ha arreglat res.

Amb una cosa hem millorat, i només en part, les noves faroles aguanten les plogudes sense apagar-se, que és el que toca, cosa que no passa amb les velles. El tècnic no dóna a l’abast amb les reparacions i sempre, sempre n’hi ha a les fosques. Es urgent que se continuï amb la renovació de l’enllumenat.

També, i com desgraciadament s’està convertint en un costum cada any per aquestes dates, els passats 16 i 24 d’octubre, ens van tancar a casa.

Aquesta manera que alguns tenen d’apropiar-se en exclusiva els bens que són de tots, com són les carreteres, fa que tothom hagi de programar la seva vida en funció dels interessos d’una activitat particular.

 

A Son Serra només tenim una carretera d’entrada i de sortida, de forma que tancar-la implica que tots ens quedem sense poder exercir un dret fonamental com és el de la lliure circulació. Aquest dia no ens podem moure per cap necessitat per important que sigui, ni per anar a fer feina, ni per anar a un metge, ni per res….

 

No negam que es facin activitats per desestacionalitzar i allargar la temporada turística, però s’han de fer sense que quedi afectada la vida de tothom. Fórmules ni hi han, i s’han de programar pensant en el conjunt de la ciutadania.

 

Pel que fa al mes de desembre, serà entretingut, ja que tenim vàries activitats a la vista:

El proper dissabte, dia 4, tornarem a fer una cercada i classificació de bolets, amb dinar de companyonia en acabar. Ben segur que n’aprendrem una mica més d’aquesta forma lúdica de gaudir de la natura.

El cap de setmana següent, l’Ajuntament de Santa Margalida, en col·laboració amb el Consell de Mallorca, ens han preparat un bon grapat d’activitats lúdiques i culturals com a preludi de les festes de Nadal. Al Centre Social, el dissabte dia 11 al matí, activitats lúdiques esportives i una gimcana juvenil i al capvespre, taller d’escacs. El diumenge dia 12, al matí els més petits escriuran la carta de Reis i després gaudiran d’actuacions de Circ amb Stromboli.

També, el següent dissabte, dia 18, amb el patrocini de Coca-Cola, s’està preparant una jornada dins el cicle “mares circulares”, és un projecte de neteja de residus de la costa, per a conscienciar i sensibilitzar a la ciutadania, a més d’impulsar la investigació científica entorn de la sostenibilitat marina. 

Per acabar ressenyar que a Son Serra tenim una meravella que és s’Estany del Bisbe, al torrent de na Borgues, que té un parell de moments a l’any que són increïbles. Aquest més de novembre, s’ha eixamplat moltíssim amb l’aportació de les generoses pluges del llevant, semblava que no volia vessar a la mar, però quan va rebentar, es va convertir en un espectacle de força i bravura, que ens va regalar unes ermoses imatges per al record .

Artículos recientes

Margalida Socies
Fiestas
Picafort

Pregó Festes Can Picafort 22

A CÀRREC DE MARGALIDA SOCÍAS FORNÉS Molt Honorable presidenta de les Illes Balears, Honorable presidenta del Consell Insular de Mallorca, Honorables Consellers, Senyor batle de

Leer Más >>
Son Serra de Marina
Associació de veïn de Son Serra de Marina

Noves de Son Serra 158

SETEMBRE – OCTUBRE 2022 A la fi, sembla que aquesta basca que ens ha collat tot l’estiu, està passant. A dia d’avui, finals de setembre,

Leer Más >>
Son Serra de Marina
Son Serra de Marina
Associació de veïn de Son Serra de Marina

Noves de Son Serra 153

NOVEMBRE – DESEMBRE 2021 Aquesta tardor ha entrat ben fresqueta, l’estiu semblava que es volia allargar, però el novembre ho ha tallat de cop amb

Leer Más >>
Mestreses de Casa i Acció Social
Mestresses de Casa i Acció Social

La Crónica 153

Noviembre-Diciembre 2019 Hoy es 25 de noviembre, día contra la violencia de genero sobre las mujeres, un día que no debería de celebrarse si no

Leer Más >>